Elke kamer in je huis heeft een andere functie en dat kan zich ook uitstrekken tot de ramen in je kamer. In je slaapkamer wil je waarschijnlijk privacy en ’s nachts onnodige lichtinval tegenhouden, maar in je woonkamer wil je waarschijnlijk een warme, zacht verlichte gloed. We weten dat er een heleboel keuzes zijn en dat het overweldigend kan worden om te beslissen welke raamdecoratie het beste bij je past. In dit blog bespreken we de beste en meest populairste ideeën voor raamdecoratie in je woonkamer.

Enkele dingen om eerst te overwegen

In tegenstelling tot badkamers waar je je zorgen moet maken over het materiaal waarvan je raamdecoratie gemaakt is, hoef je je over het algemeen geen zorgen te maken over hoe de omgeving in je woonkamer het materiaal kan aantasten. Dat betekent dat als je echt houten jaloezieën wilt, je je geen zorgen hoeft te maken over verbleken of kromtrekken. Eén ding waar je rekening mee moet houden is de grootte van je raam en hoeveel ruimte je hebt.

Heel grote ramen en heel kleine of ondiepe ramen zullen hun eigen specifieke behoeften hebben, dus zorg ervoor dat je je raamdecoratie kiest volgens deze meer specifieke ramen, zodat alles rond de kamer bij elkaar past! Ook als je kleine kinderen of huisdieren hebt, moet je overwegen om koordloze raamdecoratie te kopen om van dat verstrik gevaar af te zijn. Nu we een paar basisprincipes bekeken hebben, duiken we in de beste raamdecoratie voor de woonkamer die je nodig hebt.

Warm en zonnig of koud en tochtig

Als je woonkamer warm en zonnig is, raden we je aan plisségordijnen te kiezen. Deze zijn vooral ontworpen om warme en koude lucht door hun zak-, of honingraatstructuur op te vangen, waardoor ze ook een goede keuze zijn voor koude en tochtige woonkamers.

Privacy of zachte luxe

Als je meer privacy zoekt of je wilt gewoon een zachtere toets aan je woonkamer geven, zijn vouwgordijnen je beste keuze. Vouwgordijnen zijn veelzijdig en kunnen bij elke inrichtingsstijl passen, van modern tot traditioneel. Zachte vouwgordijnen zijn, zoals de naam al zegt, zachter, met zachtere welvingen van de stof en passen goed bij meer traditionele inrichtingsstijlen. De stof biedt meer privacy, vooral als je een vouwgordijn met voering kiest.

Ultieme lichtregeling

Als je meer controle over lichtinval wilt, zijn jaloezieën dankzij hun lamellen-ontwerp de koningen van licht regulerende raamdecoraties. Omdat je je geen zorgen hoeft te maken over hoge luchtvochtigheid in je woonkamer, kun je kiezen voor echt houten jaloezieën of bamboe jaloezieën als je de warme gloed wilt die hout geeft. Beide vormen van raamdecoratie passen ook prima bij een modernere inrichting, vooral als je lamellen van een dunnere breedte kiest.